goede kinderopvang valt en staat met de kwaliteit van onze collega's

wie zijn we

Jaren geleden was ik onderwijzer. Toen ik zelf kinderen kreeg, ben ik een eigen kinderopvanglocatie gestart. Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om in die eerste levensjaren kinderen een goede start te bieden. Goede kinderopvang valt en staat met de kwaliteit van het werk van al onze collega’s. Op zo’n 250 locaties en met 3.000 medewerkers zetten we ons hier dagelijks voor in.

John Woodward, bestuurder smallsteps

waar staan we voor

bijdragen aan een sterke start

Elk kind is uniek. Met eigen interesses, talenten en een eigen wil. Die eigenheid willen wij verder naar boven brengen. Wij zetten ons elke dag in om kinderen te stimuleren in hun leergierigheid, hun talenten te laten opbloeien, een goede basis te scheppen voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. We doen dat samen met ouders, scholen en mensen in de buurt. Hun inbreng helpt ons om ieder kind precies bieden wat het nodig heeft.

onze medewerkers zijn expert

De medewerkers van smallsteps beschikken over een enorme dosis pedagogische expertise. Toch zoeken we continu naar nieuwe inzichten in de pedagogiek en vertalen die via trainingsprogramma’s naar de dagelijkse  praktijk. Zo blijven onze medewerkers experts in kindontwikkeling. Naast kennis en kunde hechten wij veel waarde aan het inlevingsvermogen in de wereld van het kind. Door te kijken, luisteren en mee te spelen weten wij hoe wij ieder kind optimaal kunnen begeleiden. 

inspirerende, warme en veilige locatie

Als je jong bent, valt er altijd wel iets te onderzoeken en ontdekken. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Wij zorgen dat ze van alles beleven, maar bieden ook een rustig plekje als ze daar behoefte aan hebben. In al onze locaties herken je deze balans. Er zijn speelhoeken, leerhoeken, een keuken waar we samen broodjes smeren. Maar ook stille ruimtes om even lekker weg te dromen. De inrichting zorgt voor een warme, welkome sfeer die direct na binnenkomst een thuisgevoel geeft. Wij besteden veel aandacht aan onderhoud van binnen- en buitenruimten. De gezondheid- en veiligheidsaspecten voldoen aan alle eisen.

verbonden en betrokken

Smallsteps staat middenin de samenleving. Alles wat wij doen, doen we samen. Samen met elkaar, met de kinderen, met hun ouders. We spelen ook graag een actieve rol in onze wijk. Zo zetten we ons vaak in om iets te doen voor de omgeving en verrijken we daarmee ons aanbod. Een uitje naar een kwekerij, een verrassing van de bakker, het bezoeken van een bejaardenthuis of picknicken in een siertuin kan zomaar geregeld worden.

Op landelijk niveau werken we nauw met partners samen.  Met het bedrijfsleven bijvoorbeeld en met landelijke instituten. En niet te vergeten met de beste experts in ons vakgebied. Door open te staan voor hun inzichten kunnen we de kwaliteit van onze pedagogische aanpak steeds weer verbeteren.

toegankelijke kinderopvang

Wij vinden dat kinderopvang voor zoveel mogelijk kinderen toegankelijk moet zijn. Professionele opvang levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Daarbij past een juiste prijs. Maar ook ambitie. We willen niet minder dan de allerbeste opvang bieden. De omvang van onze organisatie helpt ons. Dat biedt ons de financiële ruimte om kwalitatieve spel- en leermiddelen aan te schaffen, te investeren in opleidingen en professionele kinderopvang voor een brede groep ouders en kinderen bereikbaar te maken.